dijous, 29 d’agost del 2013

Algo de sèries, va. (Breaking Bad i 24)

Impresionant retorn de la 5a temporada de Breaking Bad, recomano molt a qui no l'hagi vist que faci un petit esforç i busqui aquesta serie. És simplement espectacular. No n'explicaré res ja que encara no està finalitzada. Només que consta de 5 temporades i que des del minut 0 de la primera temporada, la serie comença a creixer i creixer i.. de debò, no para de fer-ho fins a arribar al capitol 11 de la cinquena temporada (diumenge que ve el 12 fins a un total de 16).

N'hi ha una que donaven per finiquitada ara fa uns 3 anys que l'abril de l'any que ve torna. Estic parlant de 24.
Per mi, la millor sèrie de totes (en el seu gènere). Cada temporada de 24 (n'hi ha 8), ens explica els esdeveniments que ocorren en un dia (d'aqui 24, per les hores ;) ) de la feina d'un agent de la Unitat Anti Terrorista (UAT, o millor dit Counter Terrorism Unit - CTU - ) de Los Angeles.
De fet, la sèrie comença amb aquest agent (Jack Bauer) treballant per el CTU. A mesura que les temporades avancen la situació d'en Jack va canviant, doncs entre temporada i temporada representa que passen llargs períodes de temps (un any, 2 i mig, 6 mesos..) i en cada una d'elles, en Bauer s'ha d'enfrontar contra alguna amenaça, o bé per ell o bé per al pais sencer.
Dins d'una trama general s'hi engloven moltes histories diferents que involucren diversos personatges (gens secundaris) com ara el President de torn dels EEUU i tot el que comporta al seu voltant (assessors, caps d'equip, germans, fills, dona i un llarg etc), la filla d'en Jack (la Kim Bauer), el seu millor amic i company (l'agent Tony Almeida), el director de torn de la CTU, entre d'altres.


El que fa que trobi que aquesta serie mereix ser un graó per sobre de la resta és el seu dinamisme i la manera que tenen de deixar-te enganxat capitol rera capitol, amb girs de guió inesperats que fan que et costi molt endevinar per on aniran els trets.
Un fet important és el "temps real". Ho poso entre cometes per què cal acceptar que és molt complicat fer a temps real una serie d'aquest tipus. De tota manera, crec que s'ajusta al màxim al que podriem anomenar Temps Real, ara sense cometes.
Sé que no aclareixo massa de què va, n'hi ha prou en saber que hi ha segrestos, amenaces de bomba nuclear (que en algun cas arriba a exclatar), virus mortals amenaçant de ser alliberats en centres públics, conspiracions dins el mateix govern contra el President, talps de l'alçada d'un campanar, ja sigui a l'FBI o al CTU o al propi govern, complots per assasinar presidents (algun amb cert exit), governs extrangers involucrats en moltes de les trames (russos, xinesos, arabs), grans empreses multiacionals amb interessos força debastadors per al seu pais i sobretot, el RELLOTGE, que no s'atura mai.
En fi, una serie obligatoria!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada